fbpx
Site logo

Как правилно да изберем компания за почистване?

Компаниите за почистване са незаменим помощник в създаването на чистота и ред на вашата територия, която може да бъде къща, апартамент или офис. Без съмнение, не всяка организация може да ви предостави качествени услуги, от които да останете истински доволни. Именно затова клиентите се стремят да намерят фирмата, на която може да се вярва.

В същото време възникват много въпроси: На какви критерии трябва да се обърна внимание? Какъв набор от услуги ще бъде предоставен? Какъв бюджет трябва да си приготвите? Има ли вероятност цената да се увеличи по време или след края на почистването? Високата цена винаги ли предполага перфектен резултат?
В следващите редове ще се опитаме да ви помогнем в избора на почистваща компания. Ако искате да получите качествено предоставена услуга, първо проучете наличните оферти и изберете най-подходящата за себе си.

Ето основните моменти, на които препоръчваме да обърнете внимание:

 • Преди да поръчате услугата, трябва да се запознаете с информацията за потенциалния изпълнител. Така ще бъдете сигурни, че очакванията съвпадат с резултата.
  -Добрата агенция се стреми да бъде в контакт с потенциални и текущи клиенти. Персоналът е готов да отговори подробно и бързо на всички въпроси, да предостави подробна информация за всяка услуга. Когато избирате почистваща агенция, разгледайте много добре уебсайта на компанията. Той трябва да съдържа телефони за контакт, връзки към страници в социалните мрежи, имейл адреси. Големите организации често взаимодействат с клиента във функционално мобилно приложение.
 • Разгледайте списъка на услугите, които се предлагат от компанията. Интересувайте се точно какво е включено в цената на почистването и кои са услугите, за които трябва да платите допълнително. Например, много клиенти вярват, че почистването на прозорците в стаите и балкона са включени в общата цена. Всъщност, често този вид работа се оценява като допълнителен вариант и изисква отделно плащане. Можете да намерите тази информация на сайта на компанията за почистване или да изясните всичко по телефона;
 • Компанията трябва да има информация за специалисти, които извършват почистването на помещенията. Нелоялните компании вземат персонал буквално от улицата. Това е неприемливо, ако се интересувате от висококачествено почистване и безопасно сътрудничество.
 • Още един въпрос, който трябва да си изясните, е каква техника/какви почистващи препарати използва дадената компания. Това също е важно за крайния резултат.
 • Доставка на необходимото оборудване и материали включена ли е в цената или не?
 • Попитайте какви химикали използват за почистване? Има ли компанията подходящи сертификати? Възможно ли е след почистването да остане миризма и за колко време? Тя ще навреди ли на домашните любимци (ако имате такива) или на малки деца?
 • Колко време ще отнеме почистването и колко хора ще работят по поръчката ви? По принцип, продължителността зависи от степента на замърсяване на помещението, наличието на трудни за почистване петна, допълнително заявени услуги, като химическо почистване на килими или мека мебел, измиване на полилеи, домакински уреди и други артикули.
 • Разгледайте обратната връзка в интернет от клиенти за различни организации на сферата на чистотата. Това е един от най-добрите начини да разберете дали компанията е добра и дали клиентите са останали доволни от услугите. Ако видите много негативни коментари, без отговор от фирмата и без извинения, то тогава по-добре се насочете към друга почистваща компания.
 • Изберете внимателно фирмата, на която да се доверите за почистването на вашия апартамент или офис, не бързайте! Свържете се с мениджър или друг служител и задайте всичките си въпроси. Оценете за себе си силните и слабите страни на всяка организация и изберете най-добрия вариант.